مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

رشد و توسعه متوازن اقتصادی و اجتماعی کشور با کارآفرینی بر مبنای عامل اصلی سرمایه انسانی در اکوسیستم و ایجاد ارزش اقتصادی و اجتماعی برتر در فضای انگیزشی رقابتی کارآفرینانه و حمایت از تولید ملی دست یافتنی است. بی شک ثروت کل جامعه حاصل مجموع ثروت اقتصادی و ثروت اجتماعی است.


طبقه بندی موضوعی
اوقات شرعی

🔸مدل OKRs ابتدا توسط اندی گروو (Andy Grove) مدیرعامل شرکت اینتل (Intel) ارائه شد. در سال ۱۹۹۹ زمانی که تنها یک سال از عمر شرکت گوگل (Google) می‌گذشت، جان دوئر (John Doerr) آن را به شرکت پیشنهاد داد و امروزه در بسیاری از شرکت‌های استارتاپ به‌ویژه در حوزه فن‌آوری اطلاعات استفاده می‌شود. گرچه استفاده از این مدل به شرکت‌های #استارتاپ محدود نمی‌شود. از مزایای اصلی این مدل این است که در عین سادگی به شما کمک می‌کند اهداف پروژه را به شکل برنامه‌های عملیاتی دربیاورید، برای اعضای تیم اهداف مشخص تعریف کنید، نتایج کار را ارزیابی کنید و تیم را در مسیر درست هدایت کنید.

 

ساختار OKRs از دو بخش اصلی تشکیل‌شده است :

1- اهداف (Objectives) :

اهداف مشخص می‌کنند تیم یا سازمان شما قرار است به کجا حرکت کند. تعداد آن را در حد سه تا پنج هدف اصلی محدود کنید. اهداف باید به‌گونه‌ای باشند که جاه‌طلبانه و چالشی باشند و در یک محدوده زمانی مشخص (معمولاً در یک افق زمانی سه‌ماهه یا یک‌ساله) قابل‌دستیابی باشند.

2- نتایج کلیدی (Key Results) :

نتایج کلیدی مشخص می‌کنند شما قرار است چگونه به اهداف برسید. برای هر هدف سه تا چهار نتیجه قابل‌اندازه‌گیری تعریف کنید که شما را در دست‌یابی به هدف‌ کمک کند. برای تعریف نتایج می‌توانید رشد، عملکرد، درآمد و مانند آن را استفاده کنید. نتایج کلیدی در پایان بازه زمانی مشخص‌شده بر اساس میزان تحقق مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

👈به‌عنوان‌مثال فرض کنید استارتاپ شما قرار است محصولی جدیدی را از طریق آنلاین به فروش برساند.

هدف:
رسیدن به حجم فروش آنلاین X تومان تا پایان اسفند سال جاری

نتایج کلیدی: 
وب‌سایت شما باید جزء سه وب‌سایت اول در جستجوی گوگل برای آن محصول باشد
برگزاری کمپین تبلیغاتی ۲۰ درصد تخفیف خرید در شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار ایران شامل اینستاگرام و تلگرام

این مدل قابل تسری به اعضای تیم و کارکنان نیز هست و بر اساس OKRs سازمان یا تیم هر فردی می‌تواند اهداف کاری و نتایج کلیدی خود را تعریف کند. برای مثال در شرکت گوگل هرکسی موظف است تا در فواصل زمانی مشخص OKRs خود را ارائه کند.

🔹مزیت اصلی این روش آن است که شما می‌توانید اهداف اصلی تیم را همواره پیش چشم داشته باشید و آن را به دیگران منتقل کنید. این رویکرد به‌قدر کافی ساده است و اعضای تیم آن را باری به دوش خود احساس نمی‌کنند. ضمن آنکه به‌طور روشن می‌دانند وظایفشان برای تحقق اهداف چیست. در فضای کارآفرینی شما و گروهتان باید فعالیت‌های زیادی را انجام دهید، بعضی مواقع ممکن است ناامید شوید و زیر فشار کار خسته شوید. این‌که افراد تیم احساس کنند در حال پیشرفت هستند و تیم را بتوانید سرزنده و شاداب نگه‌دارید همواره یکی از چالش‌های روزهای دشوار و سخت در شروع هر کسب‌وکاری است. این روش به شما کمک می‌کند که اهدافی را که تاکنون دست‌یافتید با خود و تیم‌تان مرور کنید و با انتقال احساس پیشرفت در کارها در انگیزه بخشی گروهتان نیز مؤثر است.

 @Drsadi ✨ #کارآفرینی 🍃