مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

رشد و توسعه متوازن اقتصادی و اجتماعی کشور با کارآفرینی بر مبنای عامل اصلی سرمایه انسانی در اکوسیستم و ایجاد ارزش اقتصادی و اجتماعی برتر در فضای انگیزشی رقابتی کارآفرینانه و حمایت از تولید ملی دست یافتنی است. بی شک ثروت کل جامعه حاصل مجموع ثروت اقتصادی و ثروت اجتماعی است.


طبقه بندی موضوعی
اوقات شرعی

پیشنهاداتی برای تعیین مسیر شغلی

دوشنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۸ ق.ظ

اگر از مسیر شغلی تان مطمئن نیستید، به تغییر شغل می اندیشید، یا می خواهید با شغلی که دارید احساس بهتری داشته باشید، راه های پیشنهادی زیر می توانند به شما کمک کنند.

به صورت ایده آل همه استعداد خود را می دانند و با شغل شان احساس خوشحالی می کنند، اما اغلب قضیه از این قرار نیست. طی یک همه پرسی از کارشناسان نیویورکی، این نتیجه به دست آمد که آنها حداقل سه بار در طول عمرشان قصد داشتند حرفه شان را تغییر دهند؛ شاید یک حرفه در طول زندگی، دیگر کافی نباشد.

این کارشناسان عقیده داشتند که راه های بهتری نسبت به ادامه ی راه پدر و مادر و یا انتخاب بی هدف، برای انتخاب حرفه وجود دارند. در این نوشتار چند ایده ی مفید و کاربردی برای تان ارائه داده ایم.

1.     به کارهایی که بهتان هیجان و انرژی می دهند بیندیشید

واضح است که این اولین قدم است؛ همه می خواهیم که از حرفه مان لذت ببریم و به آن علاقه مند باشیم. (شاید بزرگ ترین نشانه ی قدم برداشتن در مسیر نادرست اجتناب از صحبت کردن در مورد کارمان باشید.) با اینکه اشتیاق لازمه ی خرسندی از حرفه نیست، اما برخی معتقدند که ضروری است، شاید به این دلیل که اشتیاق باعث تحمل شرایط دشوار می شود. آیا کاری است که بدون حقوق انجامش دهید؟

2.     اما همواره به یاد داشته باشید که در چه کاری حرفه ای هستید

ممکن نسبت به حرفه ی خاصی اشتیاق نداشته باشید (یا به چندین حرفه ی متفاوت علاقه مند هستید و نمی توانید تصمیم بگیرید). اگر قضیه از این قرار است، باید به شخصیت تان فکر کنید و بر مهارت های تان تمرکز نمایید. “چیزی که دوست دارید را انجام ندهید، چیزی که هستید را انجام دهید.”

3.     آزمون بدهید

پس نمی دانید که در چه کاری خوب هستید و به چه کاری علاقه مند اید؟ آزمون های ارزیابی حرفه ای در دبیرستان و دانشگاه به محدود نمودن انتخاب ها کمک می کنند، اما اگر از آخرین باری که این آزمون ها را انجام داده اید مدت زیادی می گذرد، آزمون های ارزیابی دیگری وجود دارند که می توانید از آنها استفاده نمایید.

4.     یک دوره کارآموزی

اگر نسبت به درآمد منعطف هستید، کارآموزی بهترین راه امتحان یک صنعت یا حرفه ی خاصی است که در نهایت منجر به یک شغل تمام وقت می شود (مخصوصا اگر سابقه کاری ندارید). حتی اگر دوران کارآموزی تبدیل به شغلی نشود، می تواند برای تان روابط حرفه ای بسازد که از طریق آنها راهنمایی حرفه ای دریافت نمایید (به یاد داشته باشید، همه ی کارآموزی ها چایی ریختن و انجام کارهای شخصی رئیس نیست).

5.     یک مربی بیابید

یک مربی در ارتقای حرفه ای کمک تان می کند و بهتان بینشی اعطا می کند که مطمئن باشید در مسیر صحیح قدم بر می دارید. از شخص مناسب، به طریق زیر درخواست نمایید که مربی تان شود.

اگر به حرفه ی خاصی علاقه مندید، بگردید و شخصی حرفه ای در آن زمینه را بیابید و از وی درخواست نمایید که اجازه دهد چند روز در محیط کاری اش باشید تا ببینید قضیه از چه قرار است.

6.     در حرفه های غیر متعارف جستجو نمایید

همه از حرفه های پر طرفدار مطلع اند، دکتر، وکیل، معلم، مهندس کامپیوتر، مامور پلیس، مغازه دار و غیره. اگر به هیچ کدام از این کارهای معمولی علاقه ای ندارید، بدانید که هزاران حرفه ی هیجان انگیز که اطلاعی از آنها ندارید و شاید در گزارش آمار شغل های وزارت کار مخفی شده باشند. شغل هایی با درآمد نسبتا بالا از قبیل مراقبت از حیوانات باغ وحش یا بازرس شکلات!

7.     از دیگران بپرسید

شاید بهترین راه یافتن شغل جدید سوال نمودن از مردم درباره ی حرفه شان باشد (با فرض بر این که با افرادی که با خودتان در یک زمینه کار می کنند در تماس نباشید). شبکه های اجتماعی حرفه ای جای مناسبی برای حفاری برای اطلاعات است.

8.     از فرمول G+P+V استفاده نمایید

حرفه ی ایده آل شما به طور حتم بر فرمول G+P+V (که مخفف استعداد (Gift)، اشتیاق (Passion) و ارزش (Value) می باشد) منطبق است. همان طور که گفتیم، نقاط قدرت، اشتیاق و ارزش های تان را مد نظر داشته باشید، در مورد نحوه ی کارتان در چه زمینه هایی منعطف هستید؟

9.     برنامه ریزی شغلی نمایید

همانند اکثر زمینه ها، برنامه ریزی برای حرفه تان نیز مفید است. شاید بخواهید نویسنده شوید، اما مرحله ی بعدی اش ویراستاری است. (آیا دوست دارید ویراستاری کنید؟) یا شاید بخواهید از ویراستاری به سمت مدیریت رستوران بروید. (چگونه به آنجا می رسید؟) از آینده شغلی و تصمیمات تان، مانند یک برنامه ی ۴ فازی، نقشه ای با نقاط عطف تهیه کنید.

10. به جای مسیر خطی، به حرفه تان به چشم پلکان نگاه کنید

البته این نقشه ها و ایده ها آیه ی منزل نیست. حرفه تان مانند یک ماراتن است نه دوی سرعتی و مسیرش نیز می تواند بسیار پیچ در پیچ و گره خورده از تمام تجارب تان باشد و به یک حرفه ی ارزنده ختم شود.