مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

رشد و توسعه متوازن اقتصادی و اجتماعی کشور با کارآفرینی بر مبنای عامل اصلی سرمایه انسانی در اکوسیستم و ایجاد ارزش اقتصادی و اجتماعی برتر در فضای انگیزشی رقابتی کارآفرینانه و حمایت از تولید ملی دست یافتنی است. بی شک ثروت کل جامعه حاصل مجموع ثروت اقتصادی و ثروت اجتماعی است.


طبقه بندی موضوعی
اوقات شرعی

دبی در رتبه هجدهم از نظر تعداد کاربران اینترنتی قرار دارد و هدف از ایجاد شهر اینترنتی در آن متنوع کردن درآمدهای کشور امارات و مخصوصا دبی بوده است . این ایده همچنین به عنوان پل ارتباطی اینترنتی بین کشورهای آسیایی و همچنین جذب کارشناسان و سرمایه‌ گذاران که قصد تجارت و سرمایه‌گذاری درکشورهای منطقه خلیج فارس را دارند ، ایجاد شده است . مجموعه‌ شهر اینترنتی دبی (dubai internet city) با امکان استقرار بیش از ‌١٩٥ دفتر از شرکت های جهانی که عبارتند از : 

مایکروسافت ، اوراکل ، هیولت پاکارد ، آی بی ام ، کامپک و ... می‌باشد ، در چهار مجموعه‌ ساختمانی با بیش از ‌٣٩٠٠ آپارتمان مسکونی در منطقه ساحلی جمیرا و در نزدیکی منطقه‌ آزاد تجاری جبل علی شهر دبی بنا شده است.

از جمله تسهیلاتی که در این مجموعه ارائه شده است ، ارائه‌ی خدمات پشتیبانی ‌٢٤ ساعته ، قیمت‌های مناسب استفاده از اینترنت در دفاتر و منازل ، فراوانی شبکه‌های محلی LAN و شبکه وسیع WAN و نیز شبکه‌های متعدد چند رسانه‌ای بر اساس معیارهای بین‌المللی ، استفاده از تلفن اینترنتی با سیستم ID و ISDN و امکان ارتباط بی‌سیمی ، خدمات اطلاع رسانی منطقه‌ای ، سیستم شبکه‌ای امنیتی و تلویزیونی و ... می باشد . گردشگران تور دبی می توانند در صورت تمایل از این شهر اینترنتی نیز دیدن کنند.

استارت‌آپ‌های پارک فناوری اطلاعات دوبی با عنوان «شهر اینترنتی دوبی» (DIC)، از زمان رونمایی آن مجموعا حدود ۲.۱ میلیارد دلار سرمایه جذب کرده‌اند. این رقم نشان می‌دهد که دوبی یکی از پیشگامان اصلی فناوری‌ها و کسب‌وکارهای نوین در منطقه است. 

شرکت‌های فعال در «شهر اینترنتی دوبی*» (DIC) از زمان رونمایی آن، مجموعا حدود ۲.۱ میلیارد دلار سرمایه جذب کرده‌اند. این رقم نشان می‌دهد که دوبی یکی از پیشگامان اصلی فناوری‌های نوین در منطقه است. لازم به ذکر است که چشم انداز شهر اینترنتی دبی به گونه‌ای تدوین شده است که در آن از هر شرکت فعال در زمینه شهر هوشمند و هوشمندسازی حمایت خواهد شد.

همچنین شبکه یکپارچه این پارک فناوری اطلاعات از ۱۶۰۰ شریک تجاری از صنایع مختلف مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ، امنیت سایبری و رباتیک تشکیل شده‌اند و یک پلتفرم برای تبادل دانش و بهره‌وری از ایده‌ها تشکیل داده‌اند. بهتر است بدانید که مدیرعاملان این شرکت‌ها توانسته‌اند در مراحل اولیه رشد و موفقیت، سرمایه‌گذاران قوی‌ را جذب کنند.

عمار المالک، مدیر اجرایی شهر اینترنتی دوبی می‌گوید: «از زمان آغاز به کار شهر اینترنتی دوبی، این مجموعه نقش مهمی در انتقال فناوری به امارات متحده عربی ایفا کرده است. اکوسیستم تخصصی ما همچنان از شرکت‌های فناورانه پیشرفته‌ در ابعاد مختلف حمایت می‌کند تا این شرکت‌ها به اهداف استراتژیک خود برسند و به یک اقتصاد محلی متفاوت تبدیل شوند.»

 

در طی ۱۲ ماه گذشته، چندین شرکت شهر اینترنتی دوبی سرمایه‌های قابل توجهی جذب کرده‌اند که آن‌ها را به مرحله بین‌المللی شدن رسانده است. به عنوان مثال می‌توان به خرید خرده‌فروشی آنلاین سوق توسط غول تجارت الکترونیک ایالات متحده، آمازون، با مبلغ حدود ۶۰۰ میلیون دلار در ژوئن ۲۰۱۷ اشاره کرد.

البته سرمایه‌گذاری‌های کلان در این منطقه همچنان ادامه دارد. برای مثال استارت‌آپ مامزورلد (Mumzworld) چندین میلیون دلار از شرکت‌هایی مانند Wamda و AI Tayyar Travel سرمایه جذب کرده است. همچنین یک کنسرسیوم چینی استارت‌آپ تبلیغاتی-تکنولوژی‌ «Media.net» را به قیمت حدود ۹۰۰ میلیون دلار در اواخر سال ۲۰۱۶ خریداری کرد. این خرید سومین قرارداد بزرگ در تاریخ صنعت فناوری تبلیغات است.

جریان سرمایه‌گذاری‌های شگفت‌انگیز در استارت‌آپ‌های دوبی به همینجا ختم نمی‌شود؛ اپلیکیشن عربی پخش موسیقی به نام Anghami، بیش از ۲۹ میلیون دلار از سرمایه‌گذاران بومی و پلتفرم سلامت دیجیتال به نام Altibbi حدود ۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. در انتها باید اشاره کنیم که چندین استارت‌آپ دیگر نیز سرمایه‌های در بازه ۵۰ هزار تا ۱ میلیون درهمی دریافت کرده‌اند و همه این اعداد و ارقام نشانگر رشد پر شتاب استارت‌آپ‌ها در این منطقه هستند.